Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

7 motive sa introduci semintele de canepa in alimentatia ta

7 motive sa introduci semintele de canepa in alimentatia ta

Semintele de canepa, cu un gust similar al semintelor de pin si de floarea soarelui, sunt cele mai nutritive alimente, considerate chiar un superaliment. Sunt o sursa ideala de energie, fara gluten, bogate in proteine, continand 31% proteina completa cu toti aminoacizii esentiali si acizi grasi nesaturati avand raportul ideal intre Omega 6 si Omega 3.

Semintele acestea sunt folosite in special in alimentatia vegetarienilor, furnizand o cantitate optima de proteina pentru organism. In plus, fiind bogate in grasimi sanatoase, acestea reduc riscul de infarct si ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau. Sunt recomandate si in alimentatia diabeticilor pentru indicele glicemic scazut, pentru cei care tin o dieta pentru imbunatatirea tranzitului intestinal sau pentru sportivi, fiind o sursa naturala de energie.

Popoarele asiatice le consuma din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile lor asupra sanatatii si vrem sa te convingem ca ai si tu nevoie de ele in alimentatia ta. 

1. Sunt foarte valoroase din punct de vedere nutritiv: sunt bogate in acizii grasi Omega 3 si Omega 6, contin si acidul gamma-linoleic, sunt o grozava sursa de proteine, considerabil mai buna decat semintele de chia si semintele de in, sunt si o sursa de vitamina E si contin si minerale precum fosfor, potasiu, sodiu, magneziu, sulf, calciu si fier. 

2. Imbunatatesc sistemul cardiovascular: au numeroase efecte benefice asupra sanatatii inimii gratie acizilor grasi si echilibrului dintre proportiile acestora. Acest echilibru dintre acizii Omega 3 si Omega 6 este esential pentru o buna functionare a intregului organism si prevenirea a numeroase afectiuni precum ateroscleroza, infarct miocardic. In plus, continutul mare de fibre al semintelor de canepa le recomanda si pentru colesterolul crescut, ajutand indirect si la curatarea peretilor vaselor de sange.

3. Te scapă de insomnii: cu un conținut mare de minerale, inclusiv magneziu, semintele de canepa te ajuta sa te relaxezi si sa lasi intregul corp sa se odihneasca. La administrarea magneziului, corpul tau produce serotonina, un neurotransmitator cu efect determinat in reglarea somnului. Cand ajunge la nivelul creierului, acesta este convertit in melatonina, un hormon care ajuta mult la odihna si relaxare. 

4. Iti regleaza sistemul imunitar: acizii grasi Omega 3 si Omega 6 sunt responsabili si pentru starea imunitatii tale. Ei ajuta la reglarea genelor, productia de citokine si de enzime antioxidante, semintele de canepa avand astfel efecte imunosupresiv si antiinflamator. 

5. Trateaza anemia: unul dintre mineralele continute de semintele de canepa este fierul, o parte esentiala in constructia celulelor rosii in organismul tau. Administreaza-ti seminte de canepa pentru a preveni anemiile sau deficientele de fier si scapa de simptomele lor de oboseala, dureri de cap sau muschi slabiti. 

6. Adjuvant in digestie: semintele integrale de sanepa sunt o sursa excelenta de fibre solubile si insolubile, ambele esentiale pentru sanatatea sistemului tau digestiv. Nu uita sa alegi semintele cu tot cu coaja pentru ca cea mai mare parte din fibre se afla in invelisul exterior al acestora. 

7. Sursa vegetala de proteine: semintele de canepa contin multe proteine, fiind comparate cu surse animale de proteine precum carnea de vita sau cea de miel. O portie de 30 de grame de seminte de canepa contine 11 grame de proteine, aproximativ 25% din intregul continut caloric al acestora. Foloseste aceste proteine ca sa iti stapanesti pofta de mancare, sa te simti satul pentru mai mult timp si ca cel mai natural ajutor pentru silueta si masa musculara.

Gaseste mai jos toate produsele pe baza de seminte de canepa de pe rafturile noastre si asigura-te ca iti faci plinul de acizi grasi, proteine, fier si fibre. 


Share on Facebook Pin on Pinterest
Seminte Decorticate De Canepa 150g SOLARIS
17,00 lei
Seminte De Canepa Decorticate 300g CANAH
28,00 lei
Seminte De Canepa Decorticate 500g CANAH
42,00 lei
Seminte De Canepa Decorticate 1Kg CANAH
71,50 lei
Pudra Proteica din Seminte de Canepa Naturala 500g CANAH
44,50 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook