Tensiunea arterială crescută este o problemă pentru peste 40% dintre români și, contrar a ceea ce știam noi deja, începe să afecteze tot mai mult și tot mai devreme populația tânără.
Să facem un rezumat.
Ce este hipertensiunea? O afecțiune în care sângele pune o presiune prea mare asupra pereților vaselor de sânge.
Care sunt simptomele ei? Dureri de cap, amețeli, oboseală, dificultăți de concentrare, dificultăți de respirație, țiuit în urechi sau scurgeri de sânge din nas.
De ce este de luat în seamă hipertensiunea? I se mai spune și ucigașul tăcut, pentru că este una dintre cele mai comune cauze de mortalitate. Hipertensiunea este un factor major de risc pentru bolile cardiovasculare, accidente vasculare și boli cardiace.
Din fericire, tensiunea arterială poate fi ținută sub control – nu doar prin măsurări regulate, însă și cu ajutorul unor schimbări mici de dietă sau stil de viață. Cu cât e mai întâlnită hipertensiunea, cu atât am aflat mai multe despre ea și mai ales ce să-i dăm ca să o ținem în șah mat.
- Dacă vrei să scazi tensiunea arterială (TA), ia în calcul să scazi și în greutate. Potrivit Societății Române de Hipertensiune, TA poate să scadă cu până la 1,6/1,3 mm HG la fiecare kilogram pierdut.
- Știi sfatul cu 30 de minute pe mișcare pe zi? Ei bine, noi ți-l recomandăm pentru cinci din cele șapte zile ale săptămânii. Fie că alegi să te plimbi alert sau să practici ceva mai vioi precum ciclismul sau înotul, încearcă să încorporezi în rutina ta zilnică mișcarea fizică.
- Mai știi și sfatul cu un pahar de vin roșu pe zi, benefic inimii? E în continuare un sfat valabil, dar dacă vrei să ții tensiunea sub control, fă cumva să ții sub control și consumul de alcool.
- Afecțiunea aceasta este cel mai des asociată cu excesul de sare și un nivel redus de potasiu din alimentația zilnică. Așa că specialiștii și noi, din Farmacia cu Plante, îți recomandăm alimente precum legumele cu frunze verzi, roșiile, cartofii, sfecla roșia, banane, cereale integrale, pește, produse lactate și nuci.
- Fumător? Trebuie să renunți la acest obicei nesănătos și-ai face cea mai bună mutare spre o viață mai bună și o prevenție a bolilor cardiovasculare.
- Avem și remedii naturiste pentru tine. Fă-ți propriul amestec de miere polifloră cu lăptișor de matcă și administrează câte două lingurițe pe zi, câte o lună și cu câte o pauză de două-trei săptămâni între cure.
- O alternativă este usturoiul. Fă-ți un obicei să înghiți câte un cățel de usturoi, dimineața, pe stomacul gol și vei ține sub control nu doar tensiunea, presiunea sângelui, dar și nivelul colesterolului.
- Avem și sfaturi sustrase din munca noastră de peste 6 ani din Farmacia cu Plante. Clienții și prietenii noștri caută cel mai adesea ceaiul pentru tensiune de la Fares, varianta la plicuri sau vrac.
- Și când ei preferă o altă administrare decât ceaiul, ni se cer cele două formule Fitotensin de la Fares, capsule care te ajută să menții tensiunea în cotele obișnuite – grație conținutului de vâsc, păducel, tarhon, usturoi și alte ingrediente care controlează în mod natural presiunea sanguină.
- În aceeași măsură, Dacia Plant se numără printre alegerile populare din magazinul nostru, atât pentru tinctura și comprimatele Reglator al Tensiunii.
Știm că am bătut monedă pe hipertensiune, fiind mult mai des întâlnită decât afecțiunea celor subtensivi - hipotensiunea. Nu la fel de gravă, hipotensiunea indică și ea existența unei anumite afecțiuni în organism, în special între persoanele în vârstă. Aceasta poate fi foarte serioasă pentru că o cădere bruscă de tensiune înseamnă că brusc creierul este privat de un flux sanguin adecvat. Printre simptomele care indica o stare subtensivă, se numără slăbiciunea, stări de leșin, cefalee, oboseală sau tulburări cognitive.
Indiferent de ce indicii ai vizavi de existența unor fluctuații ale tensiunii arteriale, adu-ți aminte că o alimentație sănătoasă, prevenția și în special sfaturile profesioniștilor sunt de partea ta. Și la fel și noi, echipa din Farmacia cu Plante.
Surse informații:
Societatea Română de Hipertensiune
http://www.societate-hipertensiune.ro/pdf/Pliant%20Pacienti.pdf
NIH Medline Plus
https://medlineplus.gov/magazine/issues/fall11/articles/fall11pg10-11.html
Medical News Today
http://www.medicalnewstoday.com/articles/159283.php
Lasă un comentariu răspuns. Anulează răspuns.
Toate câmpurile sunt obligatorii.