Cu peste 1.500 de studii care sa-i ateste efectele sale benefice, uleiul de cocos este unul dintre cele mai disponibile si versatile superalimente de pe piata. Il poti folosi in alimentatie, pentru mici trucuri de frumusete, ca ingredient pentru sanatate si chiar in alte cateva situatii surprinzatoare.
Citeste cat de bun este uleiul de cocos la casa omului si decide la care capitole ai si tu nevoie de ajutorul acestui ingredient bun la toate.
Pentru frumusete:
Pentru maini uscate: pastreaza un borcan cu ulei de cocos langa sapunul tau de maini si foloseste-l dupa fiecare spalare ca sa eviti mainile uscate si crapate.
Un iluminator natural: oricum un ingredient des folosit in iluminatoarele destinate machiajului, incearca sa aplici putin ulei de cocos pe pometi dupa ce ai finalizat machiajul tau de zi cu zi pentru o fata radianta si luminoasa.
Pentru epilare: Schimba-ti gelul de ras cu uleiul de cocos ca sa ai nu doar picioare perfect epilate, dar si ideal hidratate.
Demachiant natural: Foloseste ulei de cocos pe dischetele tale demachiante si foloseste-l ca sa indepartezi chiar si cel mai incapatanat machiaj.
Masca hidratanta de par: Aplica-ti ulei de cocos in tot parul, piaptana-l si prinde-l intr-un coc pentru o masca hidratanta pe care sa o lasi in par toata noaptea. Foloseste in dimineata de dupa samponul tau obisnuit si bucura-te de un par puternic si stralucitor.
Unt de corp: Uleiul de cocos este excelent pentru piele, o hidrateaza si o ingrijeste, grabind vindecarea ranilor sau a arsurilor, impiedicand apoi ca aceasta sa piarda apa si hidratare.
Pentru ingrijirea fetei: Un excelent antibacterian, uleiul de cocos il poti folosi pentru curatarea intregii fete sau hidratarea acesteia pe timp de noapte.
Exfoliant pentru corp: Combina uleiul de cocos cu sare sau zahar si pregateste-ti acasa propriul scrub care sa te ajute sa indepartezi pielea moarta sau uscata.
Ulei pentru masaj: Uita de uleiurile scumpe pentru masaj si foloseste-ti uleiul de cocos in locul lor. Adauga putin ulei pentru aromoterapie in el si rasfata-te cu un masaj aromat si relaxant.
Impotriva vergeturilor: Intens hidratant, uleiul de cocos le este cel mai bun prieten femeilor insarcinate, ajutand la hidratarea pielii si combaterea vergeturilor provocate de sarcina.
Pentru par: Parul tau se incarca static mereu, ai varfurile despicate sau o multime de fire tinere ce nu le poti imblanzi? Foloseste putin ulei de cocos pentru a iti ajuta parul in toate aceste situatii.
Pentru ingrijirea genelor: Nu doar le ajuta sa fie puternice si sanatoase, dar si regenereaza cresterea acestora.
Pasta de dinti: Combina ulei de cocos cu bicarbonat de sodiu si ai propria ta pasta de dinti naturala, facuta acasa.
Balsam de buze: Foloseste-l pentru a-ti hidrata buzele uscate pe timp de iarna si bucura-te si de factorul de protectie solara SPF4 al acestui ulei.
Prelungeste durata de viata a produselor tale de machiaj: Adauga putin ulei de cocos in tubul de mascara uscat pentru a te bucura de si mai mult timp cu produsul tau preferat.
Antiacneeic: Folosit cu regularitate, uleiul de cocos te ajuta sa combati acneea pe termen lung.
Deodorant natural: Foloseste-l in acelasi mod cum ai folosi un deodorant ca sa scapi de mirosul neplacut si pentru o protectie a pielii de la axila.
Pentru calcaiele uscate: Hidrateaza zona cu putin ulei de cocos zi de zi, parte din ritualul tau zilnic de ingrijire.
Pentru bebelusi: Inlocuieste crema bebelusului cu uleiul de cocos, o ingrijire naturala pentru pielea sensibila a celui mic.
In bucatarie:
Foloseste uleiul de cocos in bucatarie atunci cand vrei sa prajesti alimente la temperaturi inalte, fiind printre putinele uleiuri care rezista la foc mare.
Uleiul de cocos este ideal pentru vegetarieni - inlocuieste untul cu o lingurita de ulei de cocos chiar si pe feliile de toast de la micul dejun.
Smoothie-uri: Adauga o lingurita de ulei de cocos in smoothie-urile pe care le bei la micul dejun pentru o doza de energie si un surplus nutritiv.
Inlocuieste uleiul tau obisnuit cu uleiul de cocos in perioada sarbatorilor pascale, atunci cand vrei ca ouale incondeiate sa aiba o stralucire aparte.
Ideal pentru orice preparare: Foloseste uleiul de cocos pentru prajit, copt, adaugat la prajituri in loc de unt, adaugat in reteta ta preferata de granola, la dressing-urile de salata, in cafea sau ceai.
Pentru sanatate:
Pentru vene varicoase: Maseaza bine uleiul de cocos pe venele varicoase ca sa tratezi natural aceasta problema.
Pentru muscaturi de tantari: Aplica uleiul de cocos direct pe muscaturi ca sa le opresti inflamarea si sa grabesti vindecarea.
Pentru digestie: Consuma ulei de cocos regulat in preparatele tale pentru a iti imbunatati digestia si vindeca arsurile la stomac.
In tratarea negilor: Amesteca uleiul de cocos cu ulei de ricin pentru comprese impotriva negilor si perugilor.
Pentru scadere in greutate: Introdu uleiul de cocos in alimentatia ta obisnuita pentru a accelera pierderea in greutate.
Pentru metabolism: Consuma zilnic cate 2 lingurite de ulei de cocos zilnic pentru a sustine alert metabolismul.
Pentru atentie si concentrare: Uleiul de cocos consumat cu regularitate te ajuta sa mentii o stare alerta si concentrata.
Pentru preventia unor boli precum Alzheimer: Nu doar imbunatateste starea pacientilor diagnosticati cu Alzheimer, dar si previne aceasta conditie, ajutand creierul sa nu castige rezistenta la insulina.
Pentru bolile de rinichi: Uleiul de cocos si apa de cocos te ajuta sa vindeci infectiile tractului urinar, luptand ca un antibiotic natural in aceste cazuri.
In tratarea diabetului: Uleiul de cocos te ajuta sa tii glicemia sub control si sa sustii activ secretia de insulina.
Un excelent antibacterian: Uleiul de cocos are un continut ridicat de acid lauric, benefic pentru organism si un bun inamic pentru bacterii si virusuri.
Pentru oase: Uleiul de cocos iti ajuta organismul in absorbtia unor minerale importante precum calciu si magneziu, importante in dezvoltarea sanatoasa a oaselor.
Reduce pofta de mancare: Acest lucru este corelat cu acizii grasi continuti de uleiul de cocos si senzatia prelungita de satietate pe care o provoaca acestia.
Grabeste vindecarea: Aplica ulei de cocos pe rani pentru a reduce inflamatia si cresterea productiei decolagen, o importanta componenta a pielii, ajutand astfel la o vindecare prompta.
Pentru durerile din gat: Dizolva putin ulei de cocos in ceaiul tau fierbinte ca sa tratezi durerile si iritatiile din gat.
Vindeca herpesul: Aplica ulei de cocos direct pe locul afectat in fiecare seara, inainte de culcare.
Impotriva sangerarilor din nas: Hidrateaza pielea subtire din nascu putin ulei de cocos aplicat pe un betisor cu vata.
Reduce febra: Exista studii care atesta uleiul de cocos drept un combatant natural al febrei.
In gospodarie:
Indeparteaza petele incapatanate: Aplica-l direct pe pata inainte sa pui rufele la spalat.
Protejeaza lemnul: Aplica ulei de cocos pe o carpa si reconditioneaza-ti piesele de mobilier din lemn.
Curata pielea: Foloseste-l pentru a curata si intretine articolele vestimentale sau incaltamintea de piele.
Unge toate balamalele din casa: Putin ulei de cocos este solutia ta pentru toate balamalele care scartaie in casa.
Reconditioneaza tigaile arse: Curata tigaile arse sau ruginite cu ulei de cocos ca sa le readuci utilitatea si stralucirea.
Pentru bicicleta: Unge lantul de bicicleta cu ulei de cocos atunci cand ai ramas fara lubrifiantul tau obisnuit.
Pentru blana animalelor de companie: Pune putin ulei de cocos in palma si maseaza blana animalelor de companie pentru un plus de stralucire si sanatate.
Sau pentru hrana animalelor de companie: Adauga putin ulei de cocos langa mancarea acestora pentru toate beneficiile pentru sanatate pe care le aduce acesta.
Gaseste mai jos toate formele de ulei de cocos pe care le avem noi in Farmacia cu Plante si fa cele mai sanatoase alegeri pentru tine si familia ta.
Lasă un comentariu răspuns. Anulează răspuns.
Toate câmpurile sunt obligatorii.