Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Lasagna vegana cu branzica de caju si spanac

Lasagna vegana cu branzica de caju si spanac

Incheiem seria de retete italienesti cu o varianta vegana de lasagna cu o branzica de caju, spanac si ciuperci. Noi am decis sa ne preparam branza vegana din caju in casa, insa poti folosi si ricotta vegana de la Rawckers pentru a scuti din timpul de preparare.

Ingredientele de care ai nevoie pentru 6 portii de lasagna:

Pentru lasagna:

-          100 grame foi pentru lasagna bio 

-          2 conserve rosii bio intregi la conserva

-          200 grame ciuperci proaspete

-          100 grame spanac proaspat

-          1 rosie

-          1 ceapa, folosita cate o jumatate la un pas, o alta jumatate la un alt pas

-          3-4 catei de usturoi

-          2-3 foi de dafin

-          2 linguri de ulei de masline cu aciditate redusa 

-          un buchetel de busuioc proaspat, se poate folosi si busuioc uscat

-          1/2 lingurita de oregano uscat

Pentru branzica de caju

-          150 grame de caju

-          sucul de la o lamaie

-          2 catei de usturoi

-          50-70 ml de apa, in functie de consistenta preferata

-          un praf de sare

Modalitate de preparare: 

Incepe prepararea retetei cu branzica vegana din caju. Spala nucile caju intr-o apa si lasa-le la inmuiat in apa fierbinte pentru 20-30 de minute. Scurge-le ulterior de apa si transfera-le intr-un robot de bucatarie impreuna cu sucul de lamaie, usturoiul si un praf de sare. Mixeaza bine si adauga apa pe parcurs, undeva intre 50-70 ml, pentru a-i ajusta consistenta branzicii dupa cum o preferi. Transfera apoi branza vegana la frigider pana cand va fi necesar sa o adaugi in lasagna. 

Urmeaza pregatirea ciupercilor. Intr-o tigaie mica, adauga un stop de apa si soteaza la foc mediu jumatate de ceapa tocata marunt cu putina sare, pana cand ceapa devine translucida, aproximativ 5 minute. Adauga apoi ciupercile tocate si continua sa le gatesti pentru extra 10 minute sau pana cand apa s-a evaporat in totalitate. 

Scoate ciupercile din tigaie si adauga in vas o lingura de apa si spanacul, bine spalat in prealabil. Soteaza-l la foc mediu pana cand scade in volum si asezoneaza cu sare, dupa gust. Scoate spanacul din tigaie si stoarce-l bine de tot lichidul pe care il pastreaza. 

Este momentul sa pregatesti si sosul de rosii. Intr-o craticioara, adauga doua linguri de ulei de masline si soteaza cealalta jumatate de ceapa tocata marunt. Dupa 5 minute, adauga in vas usturoiul pisat sau tocat marunt, cele doua conserve de rosii, ierburile preferate si 2-3 foi de dafin. Da sosul de rosii in clocot si gateste-l inca 10 minute extra ca sa se infuseze bine cu toate aromele adaugate. Nu uita sa indepartezi la final frunzele de dafin din sos. 

Montarea lasagnei: Intr-un vas termoizolant, aseaza un strat din sosul de rosii - aproximativ 3-4 linguri din sos, apoi un strat din foile de lasagna bio - noua ne-au incaput cate trei foi per strat, continua apoi cu un strat din branzica de caju, apoi adauga tot amestecul de ciuperci si spanacul si in ultimul rand - inca un strat din sosul de rosii. De aici inainte, continua stratificarea lasagnei cu inca un strat de foi, sos si iarasi branzica vegana. Asigura-te ca ultimul strat va fi branza si feliaza deasupra o rosie cat sa delimitezi de la bun inceput fiecare portie cu cate o felie de rosie. Asezoneaza toata lasagna cu sare si fulgi de chili si da-o la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru 45-50 de minute, acoperita cu o folie de aluminiu. 

Las-o sa se raceasca pentru 15 minute inainte de a o felia si serveste-o cu pofta. 

Gasesti mai jos toate ingredientele esentiale pentru a iti prepara si tu acasa acest sos pesto, ideal pentru paste, ingrediente esentiale pe care vrei oricum sa le ai mereu la indemana in bucataria ta.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Caju Crud 150g SOLARIS
19,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook