Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Matcha Latte: Cea mai sanatoasa bautura energizanta pe care o poti bea (VIDEO)

Matcha Latte: Cea mai sanatoasa bautura energizanta pe care o poti bea (VIDEO)

Noua, la Farmacia cu Plante, ne place la nebunie sa mancam sanatos, fara sa facem compromisuri la gusturi, culori sau diferite grupe alimentare. Si vrem sa iti aratam si tie cat de usor si de distractiv este sa-ti prepari acasa mancaruri sanatoase. Vrem sa scapam definitiv de ideea ca mancatul sanatos este plicticos, lipsit de inspiratie si greu de pus in practica. 

Am pregatit o noua reteta video pentru tine, matcha latte, o bautura sanatoasa si energizanta inspirata de beneficiile extraordinare ale pudrei de matcha, cea mai de calitate pudra de ceai verde.

Este o reteta simpla cu doar doua ingrediente - pudra de matcha si lapte - noi am ales un lapte vegetal, cel de orez, pentru o varianta si mai sanatoasa a acestei bauturi. Am decis sa nu o indulcim, insa ii poti potenta aroma cu indulcitorul tau preferat.  Hai sa-ti spunem cum anume am pregatit acest latte si apoi o sa-ti explicam pe larg daca chiar merita sa il prepari in fiecare dimineata.

Pentru doua portii, am folosit:

500 ml lapte de orez

2 lingurite pudra de matcha

1-2 linguri apa calda

In mod traditional, matcha se prepara cu un kit special, intr-un castronel facut special pentru prepararea ceaiului, cu o perie de bambus menita special pentru el. Dar noi vrem sa iti aratam cum se poate prepara matcha si fara aceste instrumente, cat mai simplu, cu cel mult ajutorul unui blender.

Am amestecat pudra de matcha cu apa calduta pana s-a format o pasta omogena, concentrata si de o culoare verde inchis.  Si-am transferat apoi aceasta pasta si laptele vegetal in vasul blenderului si-am amestecat pentru 2-3 minute, cat sa fim convinsi ca pasta de matcha este bine incorporata in bautura. 

Asta a fost tot. Poti inlocui si partea blenderului in reteta, insa asigura-te ca pasta de matcha se dizolva integral in lapte cat sa te bucuri de un latte gustos si fara bucati de matcha neincorporata. 

Sfatul nostru: consuma matcha latte rece sau cald, asa cum iti place sa iti bei si ceasca de bautura energizanta in fiecare dimineata. 

Matcha si renumele de cel mai sanatos ceai din lume

Desi poporul chinez consuma ceai verde de mai bine de 1.000 de ani, acesta a devenit o parte importanta a culturii Japoneze, unde a primit numele de matcha. Acesta era consumat de calugarii budisti pentru un plus de energie, dar si pentru o stare de calm pentru lungile ore de meditatie. 

Matcha este un superaliment care isi trage renumele dintr-un continut mare de antioxidanti, de 6.2 ori mai multi decat cei continuti de fructele goji, de 7 ori mai mult decat ciocolata neagra, de 17 ori mai mult decat fructele de padure si de 60 de ori mai mult decat spanacul. Polifenolii din matcha o recomanda pentru protectie impotriva bolilor de inima, cancerului si pentru o mai buna reglare a glicemiei, tensiunii arteriale, dar si pentru efectul lor anti-imbatranire. 

Pudra de matcha este in fapt o pudra din cel mai calitativ si sanatos ceai verde, ale carui frunze sunt folosite integral pentru obtinerea pudrei. Este astfel o mai potenta sursa de catehine decat un ceai verde strandard, ale carui frunze sunt folosite doar pentru o infuzie si apoi sunt aruncate. 

Printre celelalte superputeri ale pudrei de martcha se numara scaderea colesterolului rau, adjuvant in slabire si detoxifiere, o sursa de fibre, de energie care poate induce o stare de calm si liniste. 

Bucura-te de o ceasca de ceai matcha sau matcha latte pentru un start energizant al zilei, asa cum doar o ceasca de cafea neagra ti-l poate garanta. Consumatorii inraiti de matcha sustin chiar ca energia data de aceasta pudra este diferita insa fata de cea data de cafea, inducand o stare de ”calm alert”, cu energie distribuita pe parcursul intregii zile, fara a-ti deranja somnul si odihna pe timpul serii.


Share on Facebook Pin on Pinterest

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook