Pastura este unul dintre cele mai valoroase produse din stup, un amestec de polen, miere si enzime proprii ale albinelor cu valoare ridicata nutritiva si antibiotica. Este unul dintre remediile naturale recomandate pentru afectiuni gastrice, hepatice sau de colon, fiind benefica si in anemii, avitaminoze, scaderea imunitatii, stres, reumatism si o serie de boli ale sistemului nervos si endocrine.
Ce este pastura?
Supranumita si painea albinelor, pastura este polen fermentat in conditii naturale in stup, adus in fagure impreuna cu miere si enzime, sigilat cu ceara. In interiorul fagurelui, acestea se transforma sub influenta substantelor, microorganismelor si temperaturii din stup, pastura fiind rezultata dupa abia 3 luni de la debutul acestei fermentatii anaerobe.
Inafara de a fi o sursa de hrana si proteine pentru stup, pastura este o sursa de antioxidanti cu numeroase beneficii nutritionale, de aproximativ 3 ori mai multe decat polenul, in special asupra bolilor hepatice precum hepatita cronica. Este un produs deosebit, continand elementele necesare unei digestii optime: o cantitate de acid lactic de 6 ori mai mare decat cea a polenului, multa vitamina K si antioxidanti care protejeaza impotriva radicalilor liberi. In plus, are si termenul de valabilitate mult mai mare decat al polenului si se poate mentine timp indelungat in starea naturala, fara a pierde din continutul nutritiv sau din proprietatile curative.
Pastura, un hepatoprotector natural
O uzina de substante benefice, pastura are capacitatea de a regenera ficatul, fiind un produs destinat preventiei bolilor hepatice si detoxifierii acestuia. Ficatul este organul intern care se ocupa de filtrarea sangelui si secretia bilei, substanta care ajuta la digerarea grasimilor. Ficatul si bila ajuta si la mentinerea colesterolului in limite normale, ajuta corpul sa isi faca rezerve de energie, la sinteza proteinelor si la detoxifierea organismului.
Problemele de ficat pornesc de la numeroase cauze precum infectile virale, bacterii, schimbari in forma fizica a corpului si in special o malnutritie combinata cu alcoolism, de aici rezultand o mare diversitate de afectiuni ale acestuia: ciroza, hepatite, ficat gras si multe altele. Pastura intervine si revitalizeaza ficatul, asigurandu-se ca intregul corp este sanatos si ingrijit. Studii de specialitate au aratat efectele pasturii asupra pacientilor cu hepatita A si B in trei luni de la administrare, fiind necesar un tratament prelungit in cazul celor care sufera de hepatita C.
Pastura este astfel recomandata ca adjuvant in special in hepatitele acute si cronice, ciroze uscate sau umede. Doza recomandata pentru aceste afectiuni este de 10-20 grame pe zi, administrata o singura data sau in doua transe, la 30-45 de minute dupa masa. In caz de afectiuni hepatice severe se creste doza la 30 grame pe zi, de trei ori pe zi, cat posibil intre mese.
Gasesti mai jos pastura din oferta noastra, alimentul tau aliat pentru un ficat detoxifiat si sanatos.
Lasă un comentariu răspuns. Anulează răspuns.
Toate câmpurile sunt obligatorii.