Recunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, antivirale și antifungice care i-au adus și poreclele de ”penicilină rusească” sau ”panaceul primăverii”, propolisul ajută la ameliorarea și vindecarea multor afecțiuni maladive, fizice și psihice.
Dacă nu știi exact pentru ce să-l administrezi, am alcătuit noi o listă cu cele mai întrebuințate ocazii pentru propolis.
Răni
Propolisul conține un flavonoid numit pinocembrină care-l recomandă pentru a grăbi vindecarea. Potrivit unui studiu de specialitate, propolisul ajută la regenerarea celulară și stopează răspândirea bacteriilor asociate cu inflamațiile.
Afte bucale și herpes
Cremele care conțin propolis sunt recomandate în tratarea grabnică a aftelor bucale sau a herpesului, indiferent de originea acestuia. Aplicat de trei ori pe zi, tratamentul cu propolis este mai eficient decât orice tratament similar. În plus, ajută nu doar cu problema actuală, dar împiedică formarea herpesului după viitoare răceli sau alte infecții.
Cancer
Printre efectele benefice în lupta cu cancerul, propolisul este și un adjuvant natural care împiedică multiplicarea celulelor bolnave, previne îmbolnăvirea lor în primul rând și blochează transmiterea acestora în organism de la un organ la altul. Efectele sale antitumorale îl recomandă ca terapie complementară în tratarea cancerului de sân.
Probleme legate de carierea dinților
Fizicienii antici greci și romani foloseau propolisul ca un dezinfectant pentru gură, iar practica lor este demonstrată de studiile recente care spun că propolisul ar putea ajuta la tratarea paradontozei și gingivitei. În plus, ar ajuta la limitarea bacteriilor bucale și ar reduce formarea cariilor.
Tu în ce situații ai achiziționat propolis? Lasă-ne scris în căsuța de comentarii să aflăm și noi și să dăm vorba mai departe.
Lasă un comentariu răspuns. Anulează răspuns.
Toate câmpurile sunt obligatorii.