Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Quinoa, cereala-mama a incasilor: ce este, ce beneficii are si cum se prepara

Quinoa, cereala-mama a incasilor: ce este, ce beneficii are si cum se prepara

Quinoa apare in toate retetele sanatoase, in deserturi sau feluri principale, la micul dejun sau la cina si peste tot in meniurile ce te invita la alegeri bune pentru tine si corpul tau. Si am decis sa-ti povestim mai multe despre ea ca sa o alegi cu toata convingerea la urmatoarea intalnire cu ea in meniu.

Ce este quinoa?

Aceasta quinoa este o forma de pseudocereala, nu o cereala traditionala, cultivata cu precadere in America de Sud pentru semintele ei comestibile. La origini, quinoa este inrudita cu spanacul si sfecla rosie si a devenit in scurt timp de nelipsit din alimentatia zilnica in America, Europa, China sau Canada. In sine, quinoa este un aliment valoros, plin de nutrienti, care poate fi folosit ca si cele mai obisnuite cereale sau tranformata in faina prin macinare. Cu un continut scazut in grasimi, quinoa poate fi adaugata in multe diete si regimuri alimentare, fiind des folosita ca o alternativa sanatoasa la granele cu care se aseamana.

Ce beneficii are quinoa?

Supranumita „aurul incasilor”, quinoa era inclusa in alimentatia popoarelor antice pentru surplusul de energie si stamina pe care il aducea pentru razboinicii acestora. Este un superaliment si o super-cereala si uite cateva motive sa o introduci in alimentatia ta obisnuita.

Este unul dintre alimentele cu cel mai mare continut de proteine complete, dar si toti cei noua aminoacizi esentiali.

Contine de doua ori mai multe fibre decat orice alta cereala, lucru care o recomanda pentru tratarea constipatiei, in preventia bolilor de inima, reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului sau adjuvant in diabet.

Contine si mult fier, lucru care o recomanda pentru sanatatea celulelor rosii si formarea hemoglobinei, reglarea temperaturii corpului, adjuvant in activitatea enzimelor si un metabolism energic.

Quinoa contine si lizina, un aminoacid ce intra in componenta majoritatii proteinelor din corpul uman, avand un rol esential in absorbtia calciului si cresterea masei musculare.  

Este o sursa bogata de magneziu si mangan, recomandate pentru tratarea migrenelor si a diabetului de tip 2, respectiv un antioxidant pentru protectia celulelor in fata radicalilor liberi si a procesului de imbatranire.

Cum se prepara quinoa si cu ce sa o consumi?

Are un pronuntat gust amarui asa ca este recomandat sa o clatesti bine sub un jet de apa rece inainte de a o gati. Transfer-o intr-o cratita si acopera quinoa cu de doua ori mai multa apa si o lingurita rasa de sare.

Lasa apa sa dea in clocot si redu apoi focul, lasand quinoa sa se gateasca inca 10-15 minute pana cand absoarbe tot lichidul. Afaneaz-o cu o furculita si asezonez-o apoi cu condimentele tale preferate.

Poti sa o folosesti ca o baza proteica pentru salate sau ca garnitura langa orice alt fel principal. Foloseste-o dimineata la micul dejun in loc de ovaz sau prepar-o cu fructe si miere pentru un desert sanatos.

Iti lasam mai jos toate cantitatile si varietatile de quinoa de pe rafturile noastre ca sa te poti convinge si tu de cat de buna si versatila este aceasta. 


Share on Facebook Pin on Pinterest

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook