Spirulina este o algă de apă dulce ce există pe Pământ de pestre trei miliarde de ani. De o culoare verde-albăstruie, spirulina este responsabilă cu producerea de oxigen în atmosferă, lucru care i-a atras calitatea de superaliment.
Este bogată în minerale (fier, calciu, magneziu, zinc, potasiu, sulf și mangan), vitamine (zece feluri, printre care C și B12) și 18 aminoacizi, fiind un excelent regenerator natural. În plus, conține antioxidanți precum acid gamma-linolenic, betacaroten și 60-70% proteine de foarte bună calitate.
Originară din lacurile calde din Africa și America de sud, spirulina era inițial consumată de aborgeni, căpătând popularitate pentru siguranța de a fi consumată și efectele benefice asupra organismului. Ușor de digerat, această algă protejează sistemul imunitar, ajută la absorbția mineralelor în organism și la reducerea colesterolului.
5 motive pentru care spirulina n-ar trebui să lipsească din casa ta
Este extrem de bogată în nutrienți, o singură lingură conținând 4 grame de proteine, 11% din necesarul zilnic de vitamina B1, 15% din vitamina B2, 4% din vitamina B3, 21% din cel de cupru și 11% din cel de fier.
Stresul oxidativ dăunează celulelor noastre, însă spirulina conține antioxidanți care pot combate acest lucru și care pot lupta împotriva radicalilor liberi.
Are efecte benefice asupra numeroaselor riscuri de boli de inimă, scăzând colesterolul rău, trigliceridele și ridicând nivelul colesterolului bun.
Are și proprietăți anticancer, testele pe animale arătând că poate reduce nu doar formarea celulelor canceroase, dar ajută și la diminuarea tumorilor.
Suplimentul de spirulină ajută și la conținutul de hemoglobină din celulele roșii și este astfel recomandată pentru anemici.
De altfel, știm cu toții cât de necesari ne sunt acizii grași Omega, aflați în cantități mari în carnea de pește. Ei bine, sursa de hrană a peștilor este însuși acest superaliment – spirulina. La ce ajută acizii Omega?
În lupta împotriva bolilor de inimă
La reducerea artritei și osteoporozei
În tratarea diabetului
În tratarea depresiei
La ținerea sub control a colesterolului
În cartea Eat to Live, spirulina este inclusă printre alimentele bogate în nutrienți esențiale unei vieți sănătoase, unui corp cu o greutate normală și prevenției unor boli cronice degenerative. Asta pentru că nutrienții care îi conține o recomandă pentru o viață lungă și sănătoasă și multă energie.
Lasă un comentariu răspuns. Anulează răspuns.
Toate câmpurile sunt obligatorii.