Cele mai multe condimente de pe piata, pe care le alegi ca sa imbunatateasca si imbogateasca gustul preparatelor tale, sunt capcane pentru sanatatea lor. Adesea imbogatite cu aditivi pentru gust si aroma, acestea sunt printre alimentele pe care le consumam in mod obisnuit si care dauneaza in primul rand dietei si, pe termen lung, sanatatii noastre.
Cel mai intalnit compus al produselor de tip adaos universal pentru mancari este glutamatul monosodic, cancerigen, care produce dependenta, duce la obezitate si are numeroase alte simptome neplacute. Cele mai intalnite efecte ale glutamatului de sodiu sunt durerile de cap, contractii musculare, stari acute de oboseala si agravarea a crizelor de astm.
Scapa de potentiatorii de arome si echipeaza-ti bucataria cu condimente 100% naturale si neprocesate. Ai mai jos lista noastra de condimente care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie si alte cateva sugestii care sa imbogateasca orice preparat pe care il ai in minte.
Sarea. Alege sare de mare, o versiune mai sanatoasa cu ioni - care ajuta la mentinerea echilibrului hormonal si la imbunatatirea reactiilor chimice din organism. O alta sare recomandata pentru beneficiile ei este sarea de Himalaya, cea mai curata sare, provenind de la altitudini mari, din Muntii Himalaya. Sarea pe baza de clorura de potasiu este si ea recomandata pentru persoanele cu hipertensiune, ajutand la reglarea tensiunii arteriale.
Amestecurile de legume. Alege produsele care contin doar legume deshidratate si sare, amestecuri de mirodenii dulci sau picante, care vor da savoare preparatelor tale fara sa contina aditivi daunatori organismului.
Indulcitori. Renunta la zaharul alb, vinovat de numeroase boli precum cele de inima, diabet sau cancer, si alege indulcitori naturali si alte forme de zahar, procesat din ingrediente naturale. Zaharul brut din trestie, de tip dememrara, turbinado sau muscavado, este o alternativa mai sanatoasa, nefiind procesat in totalitate si pastrand parte din mineralele pe care le contine original.
Esente si arome. Inlocuieste esentele artificiale si aromele pentru prajituri cu extracte pure din ingrediente naturale. Alege produse extrase doar din materia prima folosita si evita-le pe cele cu adaos de zahar.
Sosuri. Renunta la sosurile din comert, cu aditivi de gust si zahar, si prepara-ti acasa propriile baze de sosuri. Alege rosiile pentru un ketchup facut acasa, boabe de mustar pentru un sos usor picant si tahina pentru hummus sau vinegrete.
Tu pentru ce alimente din bucataria ta mai cauti alternative sanatoase?
Lasă un comentariu răspuns. Anulează răspuns.
Toate câmpurile sunt obligatorii.