Exista cateva tipuri de lapte de cocos disponibile, iar utilizarile lor in bucatarie sunt la fel de diverse si te pot lasa in incurcatura. Am adunat in aceasta postare cateva informatii despre tipurile de lapte de cocos disponibile si diferentele dintre ele incat sa poti achizitiona intotdeauna cel mai bun produs pentru nevoile tale.
In primul rand, numele de lapte de cocos este impropriu folosit si poti gasi multe astfel de bauturi sub etichete precum ”lapte de cocos”, ”bautura vegetala de cocos” si chiar ”crema de cocos”. Chiar daca nu este un produs lactat, acest lapte de cocos este similar cu laptele obisnuit prin consistenta si textura, insa poate fi gasit si sub alte texturi in magazine.
Obtinut din pulpa de cocos si apa, acest lapte este un lichid bogat, de culoare similara cu nuca de cocos si poate da gust si o textura cremoasa mai multor preparate precum supe, curry-uri si deserturilor vegetariene sau vegane. Dar care lapte de cocos este potrivit pentru care din aceste preparate si de ce?
Laptele de cocos pe care il gasesti de cele mai multe ori in ambalaje de carton sau ambalaje pentru cantitati mai mari – precum laptele de cocos Rude Health – este un lapte mai lichid, este mai putin gras si are tendinta sa fie mai apos ca textura. Este de asemenea tipul de lapte de cocos care se foloseste pentru consum zilnic pentru cei care urmeaza o dieta fara lactoza. Citeste cu atentie etichetele acestor produse si alege variante carora nu li s-au adaugat stabilizatori sau arome artificiale.
Laptele de cocos mai dens, mai corpolent si mai gras il poti gasi adesea la conserve si in cantitati mai mici, fiind folosit si el in cantitati mai mici in cadrul retetelor. Acesta - îl poți găsi aici - se poate folosi in diferitele retete de terci cu ovaz sau budinca de chia pentru micul dejun sau in deserturi precum aceasta budinca cu orez negru.
Acest tip de lapte este mult mai bogat in pulpa de cocos, mult mai dens, de aceea este recomandat sa scuturi bine conserva inainte de a-l folosi sau sa amesteci bine continutul care altfel se poate separa usor. De altfel, cand deschizi conserva, vei observa un strat gros de pulpa la suprafata acesteia, cunoscut drept ”crema de cocos”, cea mai bogata in grasimi si proteine parte din laptele de cocos. Nu uita sa cauti mereu ca laptele de cocos ales sa nu fie doar apos si sa nu aiba o culoare indoielnica si alege intotdeauna de la raft un astfel de produs neindulcit pe care il poti indulci tu ulterior dupa nevoie sau dupa plac.
Ai sa intalnesti pe rafturi si crema de cocos, despre care am vorbit putin si in paragraful anterior. Aceasta este mult mai groasa, cu un continut mai mic de apa si din care la randul ei se pot prepara cele doua tipuri de lapte mentionate inainte. Aceasta este obtinuta din 100% pulpa de cocos si este foarte concentrata, lucru care nu o recomanda pentru retetele obisnuite care cer lapte de cocos.
Acum ca stii mai multe despre laptele de cocos, o sa te invatam cum sa iti prepari propriul tau iaurt de cocos vegan, fara gluten, cu doar doua ingrediente: o conserva de lapte de cocos si doua capsule de probiotice.
Prepararea este foarte simpla. Toarna continutul laptelui de cocos intr-un borcan curat sau un bol de sticla, toarna deasupra continutul celor doua capsule de probiotice, amesteca bine cu o lingura care sa nu fie metalica, acopera gura borcanului cu un tifon si asteapta. Viitorul tau iaurt trebuie pastrat 24-48 de ore intr-un loc mai cald din bucataria ta si trebuie verificat de cateva ori pe zi. De unde stii daca iaurtul tau este gata? Gustul pe care il cauti trebuie sa fie usor acrisor, iar iaurtul nu trebuie sa isi schimbe culoarea.
Dupa ce s-a incheiat acest proces de fermentare, poti transfera iaurtul la frigider. Aici, el se va mai solidifica putin si va deveni si mai cremos. Din acest punct inainte, il poti indulci sau ii poti adauga arome naturale precum extractul pur de vanilie.
Toate tipurile de lapte de cocos, crema de cocos si capsulele de probiotice le gasesti in sectiunea de mai jos pentru a le achizitiona si pentru a afla pe cont propriu cat de usor este sa-ti prepari propriul tau iaurt de cocos.
Lasă un comentariu răspuns. Anulează răspuns.
Toate câmpurile sunt obligatorii.