De mii de ani, mierea este folosita pentru proprietatile sale vindecatoare, iar dintre toate tipurile de miere s-a facut si mai cunoscuta mierea de Manuka, adusa tocmai din tinuturile indepartate ale Noii Zeelande. Stim ca acest sortiment de miere este un superaliment inca inconjurat de mister si vrem sa iti povestim mai multe despre cum este recoltata mierea de Manuka, cum a primit certificarea medicala si mai ales la ce iti poate fi de folos.
Ce este mierea de Manuka si ce o face atat de pretioasa printre toate tipurile de miere
Mierea de Manuka este culeasa din florile parfumate ale arborelui de Manuka, arbore care creste aproape exclusiv in regiunea East Cape din Noua Zeelanda. Micutele flori ale arborelui de Manuka infloresc doar o singura data pe an si tin intre doua si sase saptamani, lucru care ii da unicitatea si exclusivitatea acestui tip de miere.
Spre deosebire de toate celelalte tipuri de miere cruda, aceasta se bucura de proprietati speciale cu o puternica potenta terapeutica, sub numele de MGO, factorul unic al mierii de Manuka. Acest MGO are rolul de a indica puterea antibacteriana a acestui produs apicol, proprietatile antibacteriene ale mierii fiind proportionale cu nivelul acestui indice MGO.
Aceast component MGO se gaseste in mai multe tipuri de miere, insa cea mai mare concentratie o are nectarul florilor de Manuka. Mai mult, MGO este o marca inregistata, eticheta care o poate purta doar mierea testata in laboratoarele certificate din Noua Zeelanda.
Tipurile de MGO:
Mierea cu MGO 100+ este recomandata drept un sprijin pentru sistemul imunitar in cazul unor afectiuni usoare si de scurta durata precum raceli, dureri in gat sau tuse.
Mierea cu MGO 250+ este recomandata pentru a trata infectii mai puternice, infectii cu microorganisme bacteriene si fungice. Se indica un tratament cu 3-4 lingurite de miere administrate pe zi, urmat de un tratament de mentinere cu 1 lingurita pe zi.
Mierea cu MGO 400+ este recomandata in cazul afectiunilor acute sau cronice si a unui organism cu o rezistenta sporita la tratamente.
Mierea cu MGO 550+ are nivel maxim de activitate si este indicata in cazul celor mai rezistente infectii. Aceasta actioneaza in cazul unor afectiuni severe pentru care antibioticele ar fi solutia mai scumpa si cu numeroase efecte secundare.
Pe langa aceasta putere antibacteriana, mierea de Manuka ii datoreaza renumele de adjuvant antibacterian, antimicrobian, antiviral si antioxidant peroxidului de hidrogen pe care il contine. Acest compus se regaseste in nectarul arbustiului in cantitati mari, facand din mierea de Manuka o sursa excelenta de nutrienti si enzime, recomandata pentru uz intern si uz extern deopotriva.
Beneficiile consumului mierii de Manuka pentru sanatate
Este un excelent supliment alimentar, bogat in calciu, fier, potasiu sau magneziu
Combate infectii bacteriale din stomac si acidul gastric, ajutand la tratarea gastritei si a altor afectiuni digestive
Este un bun antiinflamator, prevenind si tratand afectiuni ale colonului
Sustine sistemul imunitar gratie continutului mare de vitamine si minerale
Te poate proteja de racelile comune, dar te ajuta si sa tratezi tusea si alte simptome ale acestora
Ajuta in tratarea cancerului, avand proprietati antioxidante si antimutagenice
Sustine sanatatea dentitiei, intareste gingiile si reduce placa dentara
Este un tonic excelent, fiind folosita si pentru ingrijirea tenului
Trateaza acneea rozacee si previne aparitia acesteia
Trateaza alte numeroase afectiuni ale pielii precum eczema sau piele descuamata
Vindeca rani, taieturi si arsuri multumita proprietatilor sale antimicrobiene
Te ajuta sa scapi de matreata si alte probleme de scalp
Profilul nutritional al mierii de Manuka
Acest tip de miere beneficiaza de toate proprietatile nutritionale ale mierii crude, fiind insa de patru ori mai prezente decat in cazul altor astfel de produse apicole. Este astfel o sursa bogata de:
Aminoacizi
Complexul de vitamin B
Calciu
Cupru
Fier
Magneziu
Mangan
Fosfor
Potasiu
Sodiu
Zinc
Cum sa iti administrezi dozele de miere de Manuka
Adauga o lingura de miere de Manuka la micul dejun, in portia de iaurt sau indulceste-ti bautura favorita cu ea. Sau, daca poti consuma linistit ceva dulce, poti sa o consumi simpla. Ii poti spori efectul pentru imunitate adaugand si o lingurita de scortisoara in portia ta zilnica de miere de Manuka.
Pentru uz intern: 2-3 linguri pe zi, administrare dimineata si seara inainte de masa
Pentru uz extern: aplica direct pe piele si protejeaza zona cu o compresa
Pentru uz cosmetic: adauga mierea in masti nutritive pentru fata si par
Plimba-te printre rafturile noastre si gaseste cea mai potrivita varianta de miere de Manuka pentru tine si nevoile tale zilnice.
Surse: Draxe, Apiland, Medical News Today, Telegraph
Lasă un comentariu răspuns. Anulează răspuns.
Toate câmpurile sunt obligatorii.