Vara aceasta schimbam matcha latte pe o varianta cu multa gheata, iar ceaiurile noastre preferate le transformam in variante aromate de ice tea. Am pregatit trei retete simple, delicioase si naturale pe care sa le incerci si tu acasa, la birou sau chiar si in vacanta.
Sunt bauturi care te vor ajuta nu doar sa te racoresti, ci vor fi si surse de antioxidanti si energie pe parcursul zilei.
Iced Matcha Latte (2 portii):
1 lingura pudra de matcha
400 ml lapte vegetal de orez cu migdale
optional, o lingurita de sirop de agave
Poti prepara matcha latte in mod obisnuit, amestecand in prima faza pudra de matcha cu o lingura de lapte vegetal. Apoi, poti dizolva amestecul in restul de lapte.
De asemenea, poti face matcha latte amestecand toate ingredientele in vasul de blender pana cand toata pudra de matcha este bine omogenizata in lichid.
Serveste-l cu cateva cuburi de gheata.
Latte de sfecla rosie (2 portii):
2 linguri pudra latte de sfecla rosie
400 ml lapte vegetal din caju
optional, o lingura de zahar din flori de cocos
Pregateste latte-ul din sfecla similar cu latte-ul rece cu matcha - dizolvand pudra in putin lapte sau amestecand toate ingredientele la blender.
Serveste latte-ul tau rosu cu cateva cuburi de gheata.
Ice tea din boabe de cacao si rooibos (5-6 portii):
5 linguri de ceai din boabe de cacao si frunze de rooibos
1 litru de apa rece
1 lamaie, feliata
150 grame fructe de padure, proaspete sau congelate
Intr-o carafa inalta, amesteca ceaiul din boabe de cacao cu apa si lasa la infuzat pentru cel putin o ora. Inainte de servire, adauga in carafa feliile de lamaie, fructele de padure si cuburi de gheata.
Gasesti mai jos ingredientele necesare sa iti pregatesti si tu acasa aceste bauturi si inspiratie pentru multe alte retete sanatoase si accesibile.
Lasă un comentariu răspuns. Anulează răspuns.
Toate câmpurile sunt obligatorii.