Mierea este nelipsita din orice casa, stii si tu, este superalimentul provenit din stup benefic pentru corp si minte si acea salvare cand loveste pofta de ceva bun. O cumperi din magazin, o alegi din piata sau o comanzi de la producatorul tau preferat, dar cate lucruri stii de fapt despre mierea ta favorita?
Daca nici macar nu ai auzit de mierea cruda, vrem sa-ti spunem mai multe despre ea ca sa te convingi ca este cea mai pura forma de miere.
Care sunt superputerile mierii crude?
Este un superaliment care isi pastreaza toate proprietatile prin faptul ca nu este incalzita sau pasteurizata
Este cea mai pura forma de miere
Contine polen si propolis, lucru care ii creste valoarea nutritionala
Isi pastreaza toate vitaminele, mineralele si fitonutrientii
Este o miere care isi pastreaza intacta aroma
De ce ar trebui sa mancam cu totii miere cruda?
Previne boli cronice precum cancerul sau boli de inima
Mierea cruda este o sursa excelenta de antioxidanti care au capacitatea de a proteja corpul impotriva bolilor cronice precum cancer sau bli de inima. Antioxidantii sunt compusi care de altfel lupta impotriva imbatranirii timpurii.
Poate usura alergiile de sezon
Achizitioneaza-ti miere cruda de la apicultorii locali deoarece polenul continut de mierea provenita de la acestia este specific zonei in care locuiesti. Astfel vei evita alergiile sezoniere, cauzate de polenul florilor din zona.
Poate vindeca rani si arsuri
Foloseste mierea cruda pentru ati calma durerile cauzate de rani si arsuri, dar si pentru a-ti prepara cosmetice acasa. Proprietatile hranitoare antiinflamatoare si antibacteriene ale acesteia o recomanda pentru vindecarea prompta a ranilor, dar si in tratamente pentru ten, in special ten acneic.
Ajuta digestia si regleaza tractul intestinal
Mierea cruda este un remediu pentru probleme de digestie sau afectiuni ale tractului intestinal. O lingurita de miere luata dimineata pe stomacul gol poate trata bacterii stomacale, poate reduceri baloarea si poate usura vindecarea.
Adjuvant in tratarea tusei
Organizatia Mondiala a Sanatatii atesta utilitatea mierii crude in usurarea durerilor in gat si tratarea tusei. Aceasta ajuta la formarea unei pelicule protectoare in gura sau gat, ameliorand astfel durerile sau iritatiile.
De ce este mierea cruda cea mai pura forma a mierii?
Acum ca ai aflat cate ceva despre mierea cruda, haide sa o comparam cu cea mai cunoscuta forma a mierii de pe piata, mierea pasteurizata. Afla ce anume le diferentiaza ca sa poti face cea mai sanatoasa alegere pentru tine si familia ta.
Pasteurizarea mierii, incalzirea ei la temperaturi ridicate, este un proces care dezbraca acest exceptional produs apicol de multe dintre caracteristicile care il recomanda: sunt distruse vitamine, minerale, aminoacizi sau enzime care scad astfel valoarea nutritionala a mierii.
Nu ne intelege gresit: nu spunem ca mierea incalzita sau pasteurizata este o miere toxica. Tine minte ca chiar si albinele fac tot posibilul pentru a tine mierea calda, in special pe timpul iernii cand mierea poate ingheta inauntrul stupului. In anotimpul cald, albinele nu mai fac un efort suplimentar pentru a tine mierea calda pentru ca temperatura oricum se mentine in jurul a 35 de grade din cauza vremii insorite, dar si a forfotei continue din stup.
Un punct important in discutia despre mierea cruda vs mierea pasteurizata este modul de păstrare al acestora. Mierea cruda este mierea pura, neincalzita si neprocesata, o miere care de asemenea nu a fost filtrata. In stup, albinele lucratoare mentin constant temperatura ridicata, in jurul a 35 grade Celsius, temperatura la care mierea este vie si isi pastreaza toate calitatile si beneficiile nutritionale. Mierea colectata in acest stadiu si de la aceasta temperatura este miere nepasteurizata sau mierea cruda despre care iti vorbim.
Nu ne intelege gresit: nu spunem ca mierea incalzita sau pasteurizata este o miere toxica. Tine minte ca chiar si albinele fac tot posibilul pentru a tine mierea calda, in special pe timpul iernii cand mierea poate ingheta inauntrul stupului. In anotimpul cald, albinele nu mai fac un efort suplimentar pentru a tine mierea calda pentru ca temperatura oricum se mentine in jurul a 35 de grade din cauza vremii insorite, dar si a forfotei continue din stup.
Mierea cruda este are insa doua aspecte distincte fata de mierea obisnuita: textura pe care o are și neprocesarea ei. Mierea cruda este o miere mai groasa, mai opaca, cristalizata, usor tulbure si lipsita de acea stralucire de chihlimbar cu care esti obisnuit. Probabil nu o sa ti se para cea mai aspectuoasa miere, insa aspectul specific al mierii crude se trage de la polenul pe care il contine. Total neprelucrata, nepasteurizata si neincalzita, mierea cruda contine si urme de polen.
De ce este atat de important continutul de polen din miere? Pentru ca este unul dintre cele mai bune alimente naturale si printre cele mai hranitoare produse apicole si. Plin de proteine si amoniacizi, polenul este suplimentul perfect pentru nutritie, energie, vitalitate si, in general, un corp sanatos.
Acum stii care este mierea cruda si ce anume o diferentiaza de mierea din comert. Poate chiar ti-am starnit interesul sa cauti miere cruda si sa o incerci si tu. Dar unde poti gasi mierea cruda? In cele mai multe ocazii, mierea cruda o vor vinde direct producatorii, asa ca intereseaza-te de stupinele din zona ta si afla unde poti gasi miere cruda.
Noi ti-am lasat mai jos borcanele de miere produse la stupina familiei noastre, acasa, la Vrancea, de unde a pornit Farmacia cu Plante. Este cea mai mare mandrie a noastra, cea mai pura forma de miere. Cele doua sortimente de miere, de tei si poliflora, sunt produse autentice romanesti a caror poveste se tot scrie de peste 20 de ani. Incearca si tu mierea noastra cruda, daruita tie asa cum au lasat-o cele mai harnicute albine din stupina noastra.
Lasă un comentariu răspuns. Anulează răspuns.
Toate câmpurile sunt obligatorii.