Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Mierea, primul înlocuitor natural al zahărului. Beneficii, proprietăți și utilizări

Mierea, primul înlocuitor natural al zahărului. Beneficii, proprietăți și utilizări

Mierea ne este cunoscută tuturor. Fie că o consumăm de mici, fie că e îndulcitorul pentru ovăzul de dimineață sau însoțitorul tuturor remediilor de răceală și gripă, mierea e de nelipsit din cămară noastră. 

Am adunat pentru voi un material despre acest îndulcitor mai dulce decât zahărul și cu mult mai multe beneficii nutritive și sperăm să umple niște lapsusuri și să lămurească alte lucruri. 

CUM SE PRODUCE

Mierea este un lichid dulce, natural, produs de albine din nectarul florilor pe care le culeg. Pe parcursul vieții ei, o albină produce aproximativ jumătate de linguriță de miere, semn că intră multă muncă în borcanele de miere pe care le consumăm noi în mod obișnuit. 

Nectarul cules de albine este procesat alături de enzimele din saliva albinelor, rezultând astfel mierea care este depozitată în stup. Mierea preia din beneficiile florilor de unde culeg albinele, existând astfel miere monofloră provenită din nectarul unei singure specii precum salcâm sau tei, dar și mierea polifloră din amestecul de nectar provenit de la mai multe specii de plante. 

CE VALORI NUTRIȚIONALE ARE

Mierea este compusă din fructoză 40%, glucoză 30%, apă și minerale, incluzând aici fier, calciu, potasiu și magneziu, însă este săracă în vitamine.

Mult mai dulce decât zahărul alb, mierea are însă și un conținut mare de carbohidrații și are un nivel caloric crescut. 

MIEREA VERSUS ZAHĂR

Este mierea mai bună decât zahărul? Există numeroase aspecte de luat în considerare. În mod obișnuit, mierea are un index glicemic mai mic decât cel al zahărului, însemnând că nu ridică glicemia din sânge la fel de repede. Acest lucru însă poate depinde de tipul de miere și floarea din care provine, existând miere cu index glicemic ce-l depășește pe cel al zahărului. 

Mierea pierde teren însă în fața zahărului la nivel de calorii. O linguriță de miere este mai calorică decât una de zahăr, așa că trebuie controlată cu atenție cantitatea de miere ingerată. Totuși, pentru diabetici nu există o diferență între cele două dat fiind că în cele din urmă ambele afectează glicemia. 

Dacă vrei totuși să alegi mierea, optează pentru un soi pur, crud, neprocesat, cu mai multe vitamine, enzime, antioxidanți și nutrienți.

CE BENEFICII ARE ASUPRA ORGANISMULUI UMAN

Beneficiile acesteia depind de cum este procesată mierea și de florile de la care albinele au cules nectarul. Mierea crudă, dar nu a trecut prin procesul de încălzire sau pasteurizare este mai bogată în nutrienții care s-ar pierde în procesele standard de procesare a mierii. 

Aceasta este însă folosită în special ca un antiseptic, ca un adjuvant în vindecarea unor răni superficiale, ușoare, ulcere sau arsuri. Compusă în principal din fructoză și glucoză, două zaharuri care atrag apă, mierea absoarbe apa din răni, uscându-le și împiedicând formarea de bacterii. 

De asemenea, mierea este o sursă bogată de flavonoizi, antioxidanți cu multe beneficii pentru sănătate: rol antibacterian, antiviral, antiinflamator și antialergenic. 

REMEDII CU MIERE

Pentru bolile de ficat se recomandă un amestec cu miere macerată, consumat câte o lingură, de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. Se spală și se taie, cu tot cu coajă, trei lămâi, și se depozitează într-un borcan de 800 grame. Volumul borcanului se umple cu miere de rapiță sau floarea soarelui și se închide ermetic pentru a se macera împreună ingredientele.

Câte o linguriță de miere pe zi, luată dimineața, pe stomacul gol, poate ajuta la îmbunătățirea digestiei, tratarea ulcerelor și a gastritelor. Suplimentar, se mai poate administra o lingură de miere după masa de prânz și încă una înainte de cină. 

Mierea este cea mai recunoscută pentru tratarea acasă a răcelilor și gripei. Antioxidanții și enzimele sale sunt recomandate la răceală, în ceaiurile calde, apa caldă cu lămâie sau ca îndulcitor al unui pahar cu lapte cald băut înainte de culcare. 


Share on Facebook Pin on Pinterest
Miere Manuka MGO 100+ 500 g MANUKA HEALTH
186,00 lei
Miere Manuka MGO 550+ 250 g MANUKA HEALTH
307,50 lei
Miere Manuka MGO 250+ 250 g MANUKA HEALTH
139,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook